Wednesday, November 2, 2011

5months old Aisyah



Alhamdulillah, my little sweetheart is 5months old on 1stNov.
She's very playful and cheeky.

Let's check what exactly she can do by now:
-she recognize ibu and ayah's voice very well, easily distracted masa ibu breastfeed, pantang dengar suara ayah, sibok nak cari mana ayah, dah tgk muka ayah tersengeh nampak gusi.comel.
-can sit in her bumbo seat with a steady head, so skrg kalau ibu and ayah mkn dkt dining table, aisyah pon join sama. ibu makan aisyah pon kena makan sama.kalau x bising!
-sgt bising, ibu xfaham aisyah borak apa, tp aisyah sungguh comel. kalau ibu lambat suap bising, kalau mobile dah stop pusing, bising panggil ibu/ayah tolong turn on balik mobile. bijak.
-can easily roll her body, nomore chnaging table for aisyah!bahaya.
-xsuka ibu baringkan terlentang, nanti sibok nak angkat kpala tinggi2.suka sgt position bediri if ibu pegang.good girl.
-nightime routine...she's the best baby ever.Alhamdulillah.

masa tulis ni, it's 2.15 am in Dublin, both ayah and baby nyenyak tidur, ibu just can't close her eyes yet. Alhamdulillah happy harini, I have a very good news. InsyaAllah semoga urusan PhD dimudahkan.



Have I told you that my journey as a PhD student became more meaningful and I do appreciate every time and opportunity that I have since I have my Aisyah. Just to correct the fact that some people have the wrong judgement about-if you want to have your PhD don't think about having a baby. THEY ARE 100% WRONG.

Anak itu rezeki dari Allah. InsyaAllah.

3 comments:

efa fairuz said...

i like this post very much!

anak itu rezeki, penerang hati, penunjuk jalan..semua lah.. hehe

eh btw, aisyah sgt2 nampak mcm ayah dia.. ehehe

Emy said...

Aisyah sgt comel, geram.. rasa nk picit2.. tp jauh!

myrah said...

comeynya..pipi tembam...hehe.jom singah my blog..